Hanse Cup Adriatic 2018

Hanse Cup Adriatic doživio je svoje šesto izdanje od 21. do 25. travnja 2018.


Čak 170 sudionika iz 12 zemalja sudjelovalo je na regati s 28 Hanse jedrilica
na ruti iz Kaštela u Šibenik, iz Šibenika u Vodice i iz Vodica u Rogoznicu, a uz lagani vjetar natjecatelji su uspjeli u sva tri plova dokazati svoje jedriličarske vještine. Te su destinacije prolaskom kroz Šibenski arhipelag pružile prekrasnu kulisu za ovu zabavnu regatu, a sudionicima koji se iz godine u godinu vraćaju, nova mjesta za istraživanje.

Ovu regatu uz podršku Jedriličarskog kluba Zenta organizira tvrtka Croatia Yachting, ovlašteni prodavatelj plovila Hanse grupacije, s ciljem promocije Hanse jedrilica koje su već prepoznate kao brzi krstaši s kojima je jedrenje zaista jednostavno ali i s ciljem otvaranja sezone jedrenja i promocije Hrvatske kao nautičke destinacije. Regata je otvorena je za sve vlasnike i ljubitelje Hanse jedrilica za koje su na raspolaganju jedrilice iz charter flote Croatia Yachtinga. Erste Leasing ove je godine sudjelovao kao srebrni pokrovitelj kupa.

 

Jedrilice su bile podijeljene u 4 grupe od kojih su nagrađena prva tri mjesta u svakoj grupi, a u ukupnom poretku je po kompenziranom vremenu prvo mjesto osvojio Hanse 455 Bare necessities s njemačkom posadom i skiperom Jensom Gerhardtom.

Drugo mjesto u ukupnom poretku je osvojio Hanse 455 Twist & Shout s njemačkom posadom i skiperom Henry  Bleckom dok je treće mjesto osvojila njemačka posada na novom modelu Hanse 548 imena Simply the best sa skiperom Markusom Sofjeom.

Posebnu nagradu za omiljenu posadu regate osvojila je posada jedrilice Hanse 415 Mickey sa skiperom Goranom Pavlovićem. Riječ je o jednoj od najvjernijih posada ove regate kojoj je ovo već peti Hanse Cup Adriatic za redom.