Financiranje uz
Ograničeno portfeljno jamstvo
agencije HAMAG-BICRO

ESIF jamstva za mikro, male i srednje poduzetnike

Erste Leasing i HAMAG-BICRO (Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije) potpisali su sporazum o ograničenom portfeljnom jamstvu financiranom iz ESIF-a (Europskih strukturnih i investicijskih fondova). 

Program ESIF Ograničeno portfeljno jamstvo odobrava se za financiranje leasingom objekata leasinga, koji moraju zadovoljavati kriterije prihvatljivosti, zadane regulativom o potpori male vrijednosti, sadržanoj u jamstvu, te će moći biti uključena u portfelj. ESIF portfeljna jamstva namijenjena su mikro, malim i srednjim poduzetnicima, kojima HAMAG-BICRO osigurava povrat dijela glavnice iznosa financiranja i ugovorene kamate dijela ugovora o leasingu, koje odobrava Erste Leasing i koja su uključena u portfelj.

Cilj financijskog instrumenta je olakšati pristup financiranju mikro, malih i srednjih subjekata gospodarstva, a prednost instrumenta je jednostavnost prijave i brzina uključivanja jer, za razliku od pojedinačnih jamstava, nije potrebno slati zahtjev za jamstvo u HAMAG-BICRO, nego se cijeli postupak odobravanja odvija u Erste Leasingu.
 

Uvjeti definirani za financiranja uz jamstvo:

Konačni financijski parametri definiraju se ponudom i odobrenjem financiranja te ugovorom o leasingu.

Detaljne informacije o financijskom instrumentu ograničenog portfeljnog jamstva te pripadajućim mjerama potražite u nastavku.

 

Erste Leasing sudjeluje u provedbi financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog
fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija.

Pošaljite nam upit!

Obratite nam se s punim povjerenjem. Naše prodajno osoblje javit će vam se u najkraćem mogućem roku.